fbpx

Azonosító mentése és betöltése

A TeamSpeak 3 telepítéskor automatikusan generál a felhasználónak egy un. egyedi azonosítót, egy .ini kiterjesztésű fájlt. A fájlban egy random karaktersor van, mely a felhasználó azonosításáért felel, ehhez a karakterlánchoz lesznek hozzárendelve a felhasználó jogai a szerveren, ez tárolja az első felcsatlakozás dátumát és a csatlakozások számát is.

Azonban ha felhasználó újratelepíti a számítógépét, vagy másik gépről csatlakozik akkor új azonosító kerül generálásra. Ha fontosnak tartod, hogy jogaid és csatlakozási adataid megmaradjanak mindig mentsd le biztos helyre az azonosítód. Az importáláshoz egy kis segítséget alább találhatsz. (A képek magyar nyelvű TS klienssel készültek, a magyarítást innen tudod letölteni)

1. Azonosító ablak megnyitása

Azonosító(i)d a Beállítások menü->Azonosítók (Settings->Identities) vagy a Ctrl+I billentyűkombinációval tudod megnyitni.

2. Kiválasztani az azonosítót

Általában egy azonosító szerepel a listában ilyenkor automatikusan az lesz kiválasztva. Amennyiben több azonosító is van jelöld ki a listából azt amelyiket le szeretnéd menteni és kattints az Elmentés (Export) gombra.

3. Azonosító mentése

Felugrik egy biztonsági figyelmeztetés mely arról tájékoztat, hogy azonosítód ne add oda senkinek. Kattints az Igen gombra majd válassz egy biztos helyet az azonosítódnak.

4. Lementett azonosító betöltése

A lementett azonosítót használhatod több számítógépről is, illetve a számítógép újratelepítése után is be kell töltened a régi azonosítód.

Ehhez ugyan úgy kattints a Beállítások->Azonosítók (Settings->Identities) menüre.

Az alapértelmezett azonosítót törölheted, nem lesz rá szükséged, majd kattints a Betöltés (Import) gombra és tallózd be az azonosítód (.ini fájl).

Innentől kezdve erről az azonosítóról fogsz csatlakozni a szerverekre.

Az azonosító tárolásához ajánlott internetes tárhelyet is használni (Google Drive, DropBox stb..) így minden internetkapcsolattal rendelkező gépről le tudod tölteni és egy esetleges adatvesztéskor is megmarad.