fbpx

Rangok és csoportok

FIGYELMEZTETÉS!

Kérjük vedd figyelembe, hogy 60 nap inaktivitás után (ha előzetes egyeztetés nélkül egyszer sem lépsz fel a klanok.hu TS3 szerverre 60 napon keresztül) minden jogod elvész és azonosítódat töröljük az adatbázisból! Ez mindenkire (Adminisztrátor, V.I.P. Törzstag, Törzstag, Kiemelt Tag, Felhasználó…stb.) vonatkozik! Ez esetben a jogokat ismét ki kell érdemelni! Ez elkerülhető, ha egyeztetsz egy Adminisztrátorral, aki felveszi azonosítódat a kivételek közé korlátlan időtartamra.

V.I.P. TÖRZSTAGSÁG

V.I.P. Törzstag bárki lehet, akit a Klánok.hu csapatának egyik tagja annak ajánl. További feltételek:

 • A kérelmezőt a Rendszergazda és további két Szerver Adminisztrátor( egyikőjük a Szerver Főadminisztrátor) névről, vagy személyesen ismeri, és V.I.P. Törzstagnak ajánlja a belső Facebook oldalon. A jelölést legalább két másik Szerver Adminisztrátornak jóvá kell hagynia az oldalon.
 • Önzetlen hozzájárulás és aktív közösségi részvétel a Klánok.hu fejlesztése, összetartása érdekében.
 • TS3 szerverünket az elmúlt 3 hónapban rendszeresen (hetente legalább 5 napon) használja. (az Adatbázis ID számít, nem a becenév)
 • Összesen legalább két éves, folyamatos jelenlét TS3 szerverünkön. (minimum két éves azonosító: az Adatbázis ID számít, nem a becenév)
 • A kérelmezőnek, vagy klánjának semmiféle szabályzatba ütköző cselekedete nem volt a múltban. (Ha korábban már rendelkezett ezzel a joggal, de szabályszegés miatt elvesztette, kivételes esetben a Szerver Főadminisztrátor, vagy a Rendszergazda engedélyezheti a jogosultság újraadását egyetlen alkalommal)
 • Nem rendelkezik bővebb jogokat biztosító státusszal (Moderátor, Szerver Adminisztrátor, Rendszergazda)

A V.I.P. Törzstagnak az alábbi kibővített jogai vannak a TeamSpeak 3 szerveren:

 • Fenntartott hely a TeamSpeak 3 szerveren (be tud lépni akkor is, ha a szerver megtelik)
 • Mentesül a tétlenség figyelése alól akkor is ha a szerver megtelik
 • Be tud lépni bármely szobába akkor is, ha a szoba tele van
 • Be tud lépni jelszavas szobákba a jelszó ismerete nélkül
 • Be tud lépni a legfelső szobába (IGAZGATÓSÁG)
 • Láthatja az Adminisztrátoroknak szánt tartalmak többségét a Fórumon és a Facebookon
 • 50-es „Join power” és „Talk power” minden szobában
 • Saját szobaikon felvétele
 • Kick, ban és recording check immunitás
 • Összesen három ikon használata (V.I.P. ikon, Klán ikon, Egyéni ikon)
 • Bárkit meg tud bökni a szerveren
 • Bővített fájl le- és feltöltési jogosultságok
 • Offline üzenet küldése bármely felhasználónak

A leköszönő / távozó Adminisztrátorok / Moderátorok ebbe a csoportba kerülnek, ha a többi Adminisztrátornak ez ellen nincs kifogása, aktív volt és nem volt a múltban probléma az Adminisztrátori / Moderátori tevékenységével.

TÖRZSTAGSÁG

Törzstag bárki lehet, aki megfelel az alábbi követelmények mindegyikének:

 • Nem rendelkezik bővebb jogokat biztosító státusszal (Moderátor, Szerver Adminisztrátor, Rendszergazda)
 • TS3 szerverünket az elmúlt 3 hónapban rendszeresen (hetente legalább 5 napon) használja. (az Adatbázis ID számít, nem a becenév)
 • A felhasználónak, vagy klánjának semmiféle szabályzatba ütköző cselekedete nem volt a múltban. (Ha korábban már rendelkezett ezzel a joggal, de szabályszegés miatt elvesztette, kivételes esetben a Szerver Főadminisztrátor, vagy a Rendszergazda engedélyezheti a jogosultság újraadását egyetlen alkalommal)
 • Összesen legalább másfél éves, folyamatos jelenlét TS3 szerverünkön. (minimum másfél éves azonosító: az Adatbázis ID számít, nem a becenév).

A Törzstagnak az alábbi kibővített jogai vannak a TeamSpeak 3 szerveren:

 • Mentesül a tétlenség figyelése alól akkor is ha a szerver megtelik
 • Be tud lépni bármely szobába akkor is, ha a szoba tele van
 • Összesen két ikon használata. („T” ikon, Klán ikon, vagy Egyéni ikon)
 • Minden szobában 50-es beszédereje van
 • Bárkit meg tud bökni a szerveren
 • Bővített fájl le- és feltöltési jogosultságok
 • Offline üzenet küldése bármely felhasználónak

FIGYELEM!
A bővített kliens információk megjelenítéséhez telepítsd a magyar nyelvű fordítást.

ÁTSÚGÓK

Átsúgó bárki lehet, aki nyomós indokkal kérelmezi a rangot egy Moderátortól vagy Szerver Adminisztrátortól. További feltételek:

 • A kérelmezőnek legalább Kiemelt Tagsággal kell rendelkeznie.
 • A kérelmezőnek, vagy Klánjának semmiféle Szabályzatba ütköző cselekedete nem volt a múltban. (Ha korábban már rendelkezett ezzel a joggal, de Szabályszegés miatt elvesztette, kivételes esetben engedélyezhető a jogosultság újraadása egyetlen alkalommal)

Az Átsúgóknak az alábbi kibővített joga van a TeamSpeak 3 szerveren:

Használni tudja az átsúgás funkciót, amivel könnyedén létrehozhat hangalapú kommunikációt másik szobákkal/felhasználókkal anélkül, hogy átcsatlakozna hozzájuk.

FONTOS:
Amelyik Átsúgó visszaél a rangjával és akár EGY jogos panasz is érkezik felé, azonnali hatállyal megfosztjuk rangjától és börtönbe kerül minimum egy órára. A börtönről a szabályzatban olvashattok bővebben.

BLICCELŐK

Bliccelő bárki lehet, akit egy Szerver Adminisztrátor annak ajánl. További feltételek:

 • A játékos idejének túlnyomó többségét a Kiemelt szobák valamelyikében tölti
 • A kérelmezőnek, vagy Klánjának semmiféle Szabályzatba ütköző cselekedete nem volt a múltban. (Ha korábban már rendelkezett ezzel a joggal, de Szabályszegés miatt elvesztette, kivételes esetben engedélyezhető a jogosultság újraadása egyetlen alkalommal)
 • Nem rendelkezik az alábbi jogokkal: Kiemelt Tag, V.I.P. Törzstag, Moderátor, Szerver Adminisztrátor, Szerver Főadminisztrátor, Rendszergazda.

V.I.P. TÖRZSTAG, TÖRZSTAG ÉS BLICCELŐ JOGOK VISSZAVONÁSA, ÚJRAIGÉNYLÉSE

VISSZAVONÁS
A Szabályzat súlyos megszegése esetén akár egy Adminisztrátor is kezdeményezheti a jogok visszavonását. A visszavonásról – Törzstag státusztól felfelé – szavazással döntenek (részletes indoklás a Facebook Admin felületén kötelező, a Szabályzat súlyos megszegését bizonyítani kell, vagy 3 Adminisztrátor / Moderátor egyöntetű, határozott állítása szükséges az eseményről) és ha a szavazás sikeres, a jogosultság elveszik. Törzstag státusz alatt egyetlen Adminisztrátor is intézkedhet szavazás, vagy a többiek megkérdezése nélkül. Ezután a jogokat csak a Szerver Főadminisztrátor, vagy a Rendszergazda adhatja vissza kivételes esetben legkorábban az elvételtől számított 3. hónap után egyetlen alkalommal.

INAKTIVITÁS
Rendkívül alacsony aktivitás esetén – ha a felhasználó három hónapon keresztül csak havonta 2-3 alkalommal, vagy ritkábban használja a TS-t – a státusz elveszik. Ezután az adott jogot csak 1 hónap aktív, mindennapos TS jelenlét után kaphatja vissza a felhasználó, azonnal visszaadni nem lehet.

ÚJRAIGÉNYLÉS
Ha a felhasználó elveszíti a kibővített Szerver-szintű jogokkal felruházott Azonosítóját (Identity), Törzstag státusztól felfelé csak abban az esetben kaphatja azonnal vissza, ha legalább két Szerver Adminisztrátor hangról, vagy személyesen ismeri és emlékszik rá, hogy előzőleg az adott státusszal már rendelkezett, valamint az azonosító elvesztése nem inaktivitás miatt történt. Az újra igénylésről a belső Facebook oldalon szavazást kell tartani. Törzstag státusz alatt egyetlen Adminisztrátor is intézkedhet szavazás, vagy a többiek megkérdezése nélkül.

JOGOSULTSÁGI SZINTEK
A Klanok.hu TeamSpeak 3 szerverén 18 szintű jogosultsági rendszer létezik:

Blokkolt (szerver szint)
A Szerver Adminisztrátorok / Moderátorok tudják a blokkolást beállítani az egész szerverre vonatkozóan. A blokkolt felhasználók sem beszélni, sem üzenetet küldeni, sem egyéb műveletet nem tudnak végezni a szerveren.

Blokkolt (szoba szint)
A Szoba Adminisztrátorok tudják a blokkolást beállítani klánjuk tagjai részére egy szobára vonatkozóan. A blokkolt felhasználók sem beszélni, sem üzenetet küldeni, sem egyéb műveletet nem tudnak végezni az adott szobában.

Vendég (szoba szint) alapértelmezett
Először minden szobába belépő felhasználó ebbe a csoportba tartozik, de a Szoba Adminisztrátorok is be tudják állítani ezt a jogosultságot Klánjuk tagjai részére egy szobára vonatkozóan. A vendégek tudnak beszélni, üzenetet küldeni, de sem avatart, sem fájlt nem tudnak fel- illetve letölteni. Nem tudnak bökést, illetve panaszt küldeni.

Vendég (szerver szint) alapértelmezett
Először ebbe a csoportba tartozik minden új felhasználó a szerveren. A vendégek tudnak beszélni, üzenetet küldeni, de sem avatart, sem fájlt nem tudnak fel- illetve letölteni. Nem tudnak bökést, illetve panaszt küldeni.

Klántag (szoba szint)
A Szoba Adminisztrátorok tudják ezt a jogosultságot beállítani Klánjuk tagjai részére egy szobára vonatkozóan. A Klántagok tudnak Avatart beállítani, illetve fájlokat letölteni. Tudnak bökést, illetve Panaszt küldeni.

Új Tag (szerver szint)
Natasha, a rangokért felelős BOT állítja be ezt a jogosultságot az egész szerverre vonatkozóan azoknak a felhasználóknak, akiknek minimum egy hónapos, folyamatos jelenlétük van a szerverünkön( Adatbázis ID számít, nem a becenév). Az Új Tagok tudnak beszélni, üzenetet küldeni, Avatart beállítani. Fájlokat fel- illetve letölteni csak korlátozottan tudnak. Nem tudnak bökni és panaszt küldeni.

Állandó Tag (szerver szint)
Natasha, a rangokért felelős BOT állítja be ezt a jogosultságot az egész szerverre vonatkozóan azoknak a felhasználóknak, akiknek minimum négy hónapos, folyamatos jelenlétük van a szerverünkön( Adatbázis ID számít, nem a becenév). Az Állandó Tagok tudnak beszélni, üzenetet küldeni, Avatart beállítani és offline üzeneteket küldeni. Fájlokat fel- illetve letölteni csak korlátozottan tudnak. Nem tudnak bökni és panaszt küldeni.

Kiemelt Tag (szerver szint)
Natasha, a rangokért felelős BOT állítja be ezt a jogosultságot az egész szerverre vonatkozóan azoknak a felhasználóknak, akiknek minimum nyolc hónapos, folyamatos jelenlétük van a szerverünkön( Adatbázis ID számít, nem a becenév). A Kiemelt Tagok tele szerver esetén is tudnak csatlakozni, immunisak a tétlenség figyelésre és tudnak offline üzenetet küldeni.

Törzstag (szerver szint)
Natasha, a rangokért felelős BOT állítja be ezt a jogosultságot az egész szerverre vonatkozóan azoknak a felhasználóknak, akiknek minimum másfél éves, folyamatos jelenlétük van a szerverünkön( Adatbázis ID számít, nem a becenév). A Törzstagok tudnak Avatart beállítani, illetve fájlokat le- és feltölteni. Tudnak bökést, illetve Panaszt küldeni, valamint kibővített jogokkal rendelkeznek.

V.I.P. Törzstag (szerver szint)
A Szerver Adminisztrátorok tudják ezt a jogosultságot beállítani az egész szerverre vonatkozóan. A V.I.P. Törzstagok tudnak Avatart beállítani, illetve fájlokat le- és feltölteni. Tudnak bökést, illetve Panaszt küldeni, valamint immunisak a ban-ra, kick-re, mentesülnek a tétlenség és a felvétel készítés figyelése alól. Be tudnak lépni megtelt, illetve jelszavazott szobába is.

Operátor (szoba szint)
A Szoba Adminisztrátorok tudják ezt a jogosultságot beállítani Klánjuk tagjai részére egy szobára vonatkozóan. Az Operátor a szoba részleges adminisztrálására jogosult.

Szoba Adminisztrátor (szoba szint)
A Szoba Adminisztrátorok és a Szoba Főadminisztrátor tudják ezt a jogosultságot beállítani Klánjuk tagjai részére egy szobára vonatkozóan. A Szoba Adminisztrátor a szoba teljes körű felügyeletére és módosítására jogosult.

Szoba Főadminisztrátor (szoba szint)
A Szerver Adminisztrátorok tudják ezt a jogosultságot beállítani egy szobára vonatkozóan. A Szoba Főadminisztrátor a szoba teljes körű felügyeletére és módosítására jogosult. Egy szobának csak egy Főadminisztrátora lehet, valamint ezt a jogot senki nem tudja elvenni. Kizárólag a szoba igénylője kaphatja, vagy ha még nem létezik ilyen felhasználó, Szoba Adminisztrátori kérésre egyetlen személy felruházható ezzel a joggal.

Végítélet (szoba szint)
A Szerver Adminisztrátorok tudják ezt a jogosultságot beállítani. A Végítélet a szoba teljes körű felügyeletére és módosítására, bővített funkciók használatára (például börtön), valamint felhasználók kitiltására (ban) jogosult.

Moderátor (szerver szint)
A Rendszergazda tudja ezt a jogosultságot beállítani egy felhasználó részére. A Moderátor a felhasználók és szobák módosítására/törlésére jogosult. Nem tudja kezelni az ikonokat, a szerver- és jogosultság beállításokat, nem hozhat létre szobákat.

Szerver Adminisztrátor (szerver szint)
A Rendszergazda tudja ezt a jogosultságot beállítani egy felhasználó részére. A Szerver Adminisztrátor a TeamSpeak 3 szerver részleges adminisztrálására jogosult.

Szerver Főadminisztrátor (szerver szint)
A Rendszergazda és a Szerver Főadminisztrátor tudja ezt a jogosultságot beállítani egy felhasználó részére. A Szerver Főadminisztrátor – a szerver leállítását és indítását leszámítva – a TeamSpeak 3 szerver teljes körű adminisztrálására jogosult.

Rendszergazda (tulajdonos) (szerver szint)
A Rendszergazda a TeamSpeak 3 szerver teljes körű adminisztrálására jogosult.

Moderátor, Szerver Adminisztrátor, illetve Rendszergazda jogokat NEM tudunk adni, még neked sem! Az ilyen pozíciókra – ha aktuális – felhívást teszünk közzé itt, a TeamSpeak szerveren, facebook oldalunkon és a www.klanok.hu oldalon.
* Indokolt esetben a jogosultságok feltételeit a Rendszergazda figyelmen kívül hagyhatja!