fbpx

Szobák készítése és használata

IDEIGLENES SZOBA LÉTREHOZÁSA
A Klanok.hu lehetőséget ad ideiglenes szobák létrehozására, melyet bárki elkészíthet. Ennek egy rövid módja, ha beléptek a SZOBAKÉSZÍTÉS szobába, amely a Szabályzat és Szobaigénylés alszobája. Ilyenkor automatikusan létrehoz a szerver nektek egy ideiglenes szobát. A szoba készítője azonnal megkapja a Szoba Adminisztrátor jogot a szobában. Miután mindenki kilépett a szobából, a szoba automatikusan törlődik és vele együtt törlődnek a szobába feltöltött fájlok, illetve a szobához társított jogosultságok. Az ideiglenes szoba Adminisztrátora kérheti a szoba véglegesítését.

ÁLLANDÓ SZOBA IGÉNYLÉSE, IDEIGLENES SZOBA VÉGLEGESÍTÉSE
Szobát kérni kizárólag a szerveren lehet a Szerver Adminoktól, Moderátoroktól, illetve az ideiglenes szobát is ők tudják véglegesíteni. Az állandó szoba igénylés feltételei és menete:

  • Legalább két ember igényelje egyszerre, két különböző IP címről (ezzel próbáljuk meg elkerülni, hogy egyetlen ember 4-5 felesleges szobát készítsen)
  • A szoba neve a Klán, vagy a csapat/csoport neve kell, hogy legyen.
  • Ha a számokhoz (0-9) kéred a szobádat, a következő három feltételből egynek teljesülnie kell: 1.) a szoba neve egy játék neve, vagy azzal kezdődik, 2.) a szoba neve a te neveddel/beceneveddel, vagy internet szolgáltatód által biztosított e-mail címmel megegyezik, vagy azzal kezdődik (ellenőrzés szükséges), 3.) a Klán nevét működő honlappal, Google kereséssel, vagy legalább egy hónapja létező ESL/CB profillal igazolni lehet. Egyéb esetben a szobát csak a szoba nevében szereplő egyéb betűkhöz tudjuk tenni, vagy válassz másik nevet.
  • Egyedi becenév használata, mely nem ütközik a Klanok.hu szabályzatába. Nem tudunk szobát adni túl általános, nem megfelelő, illetve alapértelmezett nevek használata esetén sem (Guest, Vendég, Szobát kérek, TeamSpeakUser…stb.)
  • A szabályok betartása és betartatása

Az állandó szobát, vagy véglegesítést kérhetitek privát üzenetben, szóban, vagy a „SZABÁLYZAT ÉS SZOBA IGÉNYLÉS” nevű szobába való belépéssel. Privát üzenet esetén Klánod legalább két tagja írjon egyszerre privát üzenetet, vagy a fent megnevezett szobába legalább ketten lépjetek be. Ajánlott a privát üzenet használata, mivel az Adminok nem mindig elérhetőek, illetve nem minden esetben tudják azonnal véglegesíteni / elkészíteni a szobát. Ha nem érhető el Admin, készíts egy Ideiglenes szobát és majd az Adminok véglegesítik. Az állandó szobának egy Szoba Főadminisztrátora kell, hogy legyen, ezt a jogot az kapja a kérelmezők közül, aki igényt tart rá (alapesetben a szoba kérelmezője). Véglegesítés után a szobád ABC sorrendben lesz megtalálható a többi között.

Szoba Adminisztrátori jogosultságot egy már meglévő szobára kizárólag egy másik Szoba Adminisztrátor / Szoba Főadminisztrátor adhat. Szerver Adminisztrátor / Moderátor csak hibaelhárítás esetén adhat Szoba Főadminisztrátori jogosultságot egy felhasználónak.

Szoba Adminisztrátorok a szoba codec minőségét max. Speex Ultra-Wideband 7-es értékre tudják állítani. Ettől magasabb érték beállítását a Szerver Adminisztrátortól lehet kérni.

A Klanok.hu nem tolerálja az egyéni szobákat, illetve a pillanatnyi hangulat alapján kért állandó szobákat. TeamSpeak szerverünk elsősorban többfős Klánok játékát támogatja.

Egy főszobának maximálisan 5 alszobája lehet összesen (az alszoba alszobája is beleszámít). Ha az alszobák száma ennél több, a Szerver Adminisztrátorok kitörlik a „többlet” alszobákat alulról felfelé haladva.

Ötnél több alszobát a Szerver Admisztrátoroktól lehet igényelni bizonyos feltételek teljesülése esetén.

ADMIN SZOBA LÉTREHOZÁSA
Az adminisztrátori szobák a lista tetején a BELÉPŐ (NÉMA) SZOBA / AFK felett helyezkednek el. Az admin szoba tulajdonosa kizárólag Moderátor, Szerver Adminisztrátor, Főadminisztrátor, vagy Rendszergazda lehet. A Kiemelt szoba tulajdonosa felelős szobáinak rendjéért, jelenléte esetén és engedélye nélkül más nem intézkedhet. A Kiemelt szoba gazdájának távollétében viszont a Moderátorok, vagy az Adminisztrátorok is intézkedhetnek. Minden Moderátornak / Adminisztrátornak 1 főszobája lehet, azon belül legfeljebb 2 alszobával.

KIEMELT SZOBA LÉTREHOZÁSA
A kiemelt szobák a klánszobák felett helyezkednek el. A kiemelt szoba tulajdonosa V.I.P. törzstag, és a szerver adminisztrátorok közvetlen ismerőse lehet. A Kiemelt szoba tulajdonosa felelős szobáinak rendjéért, jelenléte esetén és engedélye nélkül más nem intézkedhet. A Kiemelt szoba gazdájának távollétében viszont a Moderátorok, vagy az Adminisztrátorok is intézkedhetnek. Minden kiemelt szobának maximum 4 alszobája lehet.

AZ IGAZGATÓSÁG SZOBA
Az „IGAZGATÓSÁG” a szobalista legtetején helyezkedik el, melybe kizárólag Moderátorok, Adminisztrátorok, a Szerver Főadminisztrátor és a Rendszergazda léphet a nap bármely szakában korlátlan időtartamig. A szobában csak abban az esetben lehet tartózkodni, ha a TeamSpeak szerverrel és a felhasználók kéréseivel viszonylag rövid időn belül tudsz foglalkozni. (pl.: megbeszélés alatt, munka közben ha online tudsz lenni…stb., V.I.P. tagok esetén írásbeli segítség, vagy átirányítás Adminhoz) A szobában a játék nem engedélyezett, játék alatt az illetékesek kérjük lépjenek át másik (saját) szobába.